Полиция

Над 8 кг марихуана и 9 куб. м. незаконно добита дървесина иззе полицията в Павликенско

Над 8 кг марихуана и 9 куб. м. незаконно добита дървесина иззеха павликенски полицаи при спецакция по линия на конвенционалната престъпност. Операцията е реализирана вчера под ръководството на прокуратурата и с участието на служители от РУ – Павликени, ОДМВР – В. Търново и Зонално жандармерийско управление – Г. Оряховица.
В хода на акцията са извършени проверки на 13 адреса. Установени и иззети са над 8 кг. марихуана и 9 куб. м. незаконно добита дървесина. Образувани 5 бързи производства, от които 2 за притежание и отглеждане на наркотични вещества и 3 за съхранение на незаконно добита дървесина. Разкрити са 12 престъпления, от тях три кражби на вещи от жилища. Привлечени, като обвиняеми са 11 лица, наложени са им мерки за неотклонение „подписка“.
Проверени са общо 67 граждани и 42 автомобила. Съставени са 8 акта, от тях 7 по Закона за движение по пътищата и 1 по КЗ, наложени са 29 глоби по фиш, връчени са 3 електронни фиша и са заснети 88 видеоклипа за скорост. Установени са две лица, обявени за общодържавно издирване.