Полиция

Над 6 кг. марихуана, метаамфетамин, везни и крупни парични суми откри полицията след публичен арест

В петък, при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества от служители на Областната дирекция на МВР – В. Търново и местното полицейско управление, за която Общинско радио информира своевременно, на ул. „Симеон Велики“ в областния град, принудително е бил спрян лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 27-годишния Б. П. от Стара Загора, известен на полицията, и пътник – 25-годишният М. И. от Враца, неизвестен до момента на полицията. От извършените процесуално следствени действия е установено, че двамата държали 7 пакета със зелена листна маса, с общо тегло 5800 гр., която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.

В хода на разследването са извършени претърсвания на различни адреси във В. Търново, където са намерени и иззети още около 800 гр. от същото наркотично вещество, 10 гр. метаамфетамин, две везни, опаковки за пакетиране на наркотични вещества, крупни парични суми, мобилни телефони и компютърни конфигурации.

Б. П. и М. И. са задържани с полицейски мерки за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени като обвиняеми. Мерките им за задържане са удължени на 72 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.