Култура Община

Над 50 талантливи деца ще ни представят на Царевец балета „Копелия“

Детска балетна школа „Класика“ при НЧ „Надежда 1869“ ще представи на 11 юли от 21,00 ч на крепостта Царевец балета „Копелия“, по музика на Лео Делиб, постановка на хореографа Марин Удварев.
Събитието е част от фестивала “Сцена на вековете – С поглед от бъдещето” и се осъществява с помощта на Община Велико Търново.

Малко градче в Галиция. Сванилда очаква своя годеж с Франц, но е разтревожена от вида на красиво непознато момиче, което често стои на прозореца на съседна къща и привлича вниманието на нейния любим. Решена да разбере коя е съперницата и, вечерта заедно с приятелките си влизат тайно в къщата. Момичето се оказва механична кукла с човешки размери, която може да се движи. Нейният създател Копелиус замисля, чрез магия, да вземе душата на Франц, за да превърне Копелия в живо същество, но Сванилда и нейните приятелки успяват да му попречат.

На сцената повече от 50 деца от школата ще покажат уменията си в балетното изкуство. Главната роля на Сванилда е поверена на Магдалена Христова, а за Франц, хореографът Марин Удварев е поканил гост – премиер солистът на Старозагорска опера и балет Фиорди Лоха.
В ролите на Копелиус и куклата Копелия ще се преобразят Росен Денчев и Василка Велкова.

Специално за постановката , школата е подготвила 90 прекрасни костюма, дело на Надежда Николова, както и прекрасни нови декори и мултимедия.

Спектакълът е с вход – свободен.

 

Сн. Копелия – нова