Денят Конфликти

Над 50 таксиметрови шофьори протестираха в Търново срещу цените на горивата

Над 50 таксиметрови шофьори се включиха в протеста във Велико Търново, който е част от националния протест на превозвачи и синдикати срещу високите цени на горивата.

Колоната от протестиращи тръгна от автополигона, премина през болярския град и Южтия пътен възел, като от жп гарата колите се насочиха по пътя Русе – Свиленград и стигнаха до старото тролейбусно депо в м. Дълга лъка.

„Целта на протеста е намаляване цената на горивата като се премахне ДДС, да стане на нула и да се замрази за една година, цената да стане твърда. Надяваме се да ни чуят. Ако не се случи, ще преговаряме пак“, посочи Светослав Мирчев, председател на таксиметровото сдружение „Боляри“, което беше организатор на протеста в старата столица.

„Горивата са основен процент от разходите на транспортния бранш, доведе ни до стойности, които почти не можем да изкарваме пари да си храним семействата“, каза Румен Дичев, съпредседател на Сдружението.

„Просто ние работим вече само за газ и за горива като цяло, и за офиси. Нищо не ни остава. Прекалено много е вдигнато горивото. Ние просто изнемогваме“, посочи Биляна Мантарова, таксиметрова шофьорка от 4 години.