Денят Община

Над 40 см. е снежната покривка във Велико Търново, валежите са вече над 14 часа

Над 40 см. е снежната покривка във Велико Търново, валежите са вече над 14 часа. Стотици са падналите и надвисналите над улиците дървета и клони заради голямото количество мокър сняг. Това възпрепятства нормалната работа на снегорините – там, където не е добре разчистено, е заради дърветата. Екипите на пожарната, „Гражданска защита“, ОП „Горско стопанство“, ОП „Зелени системи“ и частни фирми работят по премахването на падналите дървета в различните части на града, информират от Община Велико Търново.

Многобройни са подадените сигнали само през нощта.

Свикан е общинският кризисен щаб, който ще обходи целия град. 17 снегорина и машини за опесъчаване не са спирали да работят – главните улици са проходими. Техниката, а също и градският транспорт не могат да достигне до всички части на града заради блокираните от падналите клони и дървета улици. Работи се по отстраняване на проблемите с електрозахранването в отделни части на града и в 20 населени места. Кметът Даниел Панов е разпоредил на всички директори на училищата и детските градини да огледат обстойно дворовете за паднали дървета и да вземат мерки. В постоянна координация е и с областния управител, Областната дирекция на МВР и Пожарната, Областното пътно управление, което отговаря за главните пътища от републиканската мрежа, Горско стопанство, дружествата за ток, вода, газ и др.

„Апелирам към великотърновци да не излизат с автомобилите си, за да могат екипите да работят по премахване на падналите дървета и почистването на улиците. Сигнали може да подавате на дежурния в Община Велико Търново на телефони 062619102 и 0887209451“, призовава кметът Даниел Панов.