Денят

Над 4 600 лева събра ТД „Трапезица 1902“ на своя коледен бал

4 636 лева събраха на своя единадесети поред коледен благотворителен бал туристическо дружество „Трапезица – 1902“. Средствата ще са в подкрепа за изграждането на въжена градина в парк Ксилифор. Съоръжението с размери 20/10 м. и височина от 6 м. е дарение от фирма „Уолтопия“.  На бала присъстваха 150 души от бизнеса, банкови служители, лекари, учители, юристи и представители от всички клубове към Дружеството. Водещ на вечерта беше актрисата Стефка Петрова. Специален гост беше и певицата Стелияна Христова, спечелила за първи път „Гласът на България“ 2011 г. С богата музикално-артистична  програма с игри и забавления премина благотворителната вечер, съобщават от дружеството.

Благотворителната кампания на ТД „Трапезица – 1902“ през 2017 г. беше насочена и към изграждането на един от кътовете за отдих по пешеходната туристическа алея от кв. Асенов, през парк Ксилифор за с.Арбанаси и с. Шереметя. Той е разположен в близост до комплекс „Момина крепост“ и е тематично насочен към децата и техните приказни герои. По програма „Изикуство и култура“ на Община Велико Търново, Дружеството в партньорство с  катедра скулптура към Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ реализираха направата на 13 скулптури на приказни герои.

Доброволците на Дружеството,  с  подкрепата  на  дарителите от  Държавно горско стопанство „Болярка“ и фирми, реализираха  останалата част от този кът, включваща почистване и подравняване на мястото; засадиха се храсти, дръвчета и затревяване,  изградиха се беседка и барбекю.