Култура

210 таланти участваха в националния конкурс „Звезден сблъсък“ във Велико Търново

 Петото издание на Националния конкурс „Звезден сблъсък“ се проведе през почивните дни в залата на Община Велико Търново. Конкурсът е в културния календар на града и на Министерство на културата. Организира се с подкрепата на Община Велико Търново.
„Благодарим за невероятните изпълнения на певците и танцьорите на сцената на „Звезден сблъсък“! Децата израстват все повече и развиват таланта си, заради което намирам и смисъл да се прави конкурсът. И тази година при танцьорите има огромен напредък – много нови хореографи, далеч по – сложни и интересни, страхотни костюми. Все по – трудни песни са включени в репертоара и на певците – много технични, страхотно присъствие на сцената! В конкурса взеха участие над 210 деца, 100 солисти вокални изпълнители и 110  танцьори. Сред децата участници беше и  НАЙ – КРАСИВОТО ДЕТЕ НА ПЛАНЕТАТА  – Бриана Петрова от Варна.
Във форума се представиха таланти на възраст от 4 до 25 години от София,  Пловдив, Бургас, Велико Търново, Варна, Стара Загора,Шумен, Ловеч, Хисаря, Панагюрище, Русе, Търговище, Горна Оряховица, Сливен, Каспичан и др.   За нас като организатори беше наистина нелека задача да посрещнем в старата столица талантите на България, но вярваме, че са се почувствали наистина добре дошли! „, сподели Петя Василева – ръководител на студио „Елита“. Част от журито на конкурса беше и детското жури с деца на музикалното студио, които  оценяваха певците от първа възрастова група.
При певците Гран При спечели варненката Симона Кунчева с вокален педагог Атанаска Липчева, а най – добри при танцьорите баха хип – хоп изпълнителите от The center от Велико Търново с хореографи Милица Николова и Виктория Гърдева.