Образование

Над 200 заглавия представи Университетско издателство „Св. св. Кирил и Методий“ на изложения в София и Пловдив

Над 200 заглавия представи Университетско издателство „Св. св. Кирил и Методий“ на изложенията в София „Алея на книгата“ и в Пловдив „Пловдив чете“. Повече от 120 бяха продадени, съобщи директорът на Информационно-библиотечния издателски комплекс на Великотърновския университет проф. Красимира Мутафова. Събитието в столицата, обозначено като „ПроЛетен  базар на книгата“,  беше организирано от Асоциация „Българска книга“, на която от тази година Университетското издателство е редовен член, а в Града под тепетата – от Издателска къща „Жанет 45“.

„Участията ни преминаха при голям успех, особено в София. Въпреки лошото време всички наши ревностни почитатели и читатели посетиха щанда на Издателството на Великотърновския университет. Проявява се интерес към специализираната литература на всички факултети – монографии, сборници, списания, учебници, учебни помагала. Книгите се посрещат с огромен интерес, включително и  последните „Фирмилиановият въпрос“ на проф. Милко Палангурски и „Българинът в неговия езиков свят“ на доц. Мария Илиева, и то не само от представители на научните среди“, каза пред Общинското радио проф. Мутафова.

Тя подчерта, че причина за безспорния успех е съфинансирането на участията  по проект „Комуникация на науката  в условията на дигитална среда и отворен достъп“ с ръководител проф. Илиана Павлова.

В края на месец юли и първата седмица на август Университетското издателство ще има свой щанд в „Алея на книгата“ във Варна. „Надявам се и тази година да зарадваме обществеността на морската столица с най-новите наши книги, монографични изследвания и списания, които се превърнаха в един от брандовете на Великотърновския университет“, допълни проф. Красимира Мутафова. “

 

Снимка – Фейсбук