Икономика

Над 200 вина очакват почитатели за първия сомелиерски фест във В. Търново

21 изби от цялата страна с над 200 вида български вина ще се представят на първото по рода си сомелиерско изложение – базар във Велико Търново.

На него, освен да се дегустира от божествената напитка, ще могат да се опитат и интересни видове сиренца и колбаси на местни, и родни производители. Едни от най-добрите зехтини, с които се търгува в цял свят, ще представи търговец. Това обяви Георги Михов, създател и управител на винен сайт, и организатор на винения фест. На форума ще присъстват и енолози, създатели на вина. „Извън София има липса на достатъчно вина, а винена култура в България се развива чрез много и разнообразие от много и всякакви вина. Във Велико Търново има два специализирани магазина и вериги, с които се работи трудно. Затова се зароди идеята. Да покажем по-малко познати и трудно за намиране вина”, обясни Михов.

Събитието ще се проведе на 23 и 24 март в МОЛ Велико Търново, етаж 3-ти. В събота изложението ще работи от 11.00 до 19.00 часа, а в неделя от 11.00 до 17.00 часа. Входът е свободен!

Ако виненият форум е успешен тази година, организаторите обещават той да има и следващо издание.

Кремена Крумова – Попова