Любопитно

Над 17 хил. лв. дарения събраха от „Приятели на животните“

Рекордните 17 061 лева успяха да съберат  „Приятели на животните”  от коледния базар в парк „Марно поле”, където организацията имаше разположена къщичка за продажба на ръчно изработени сувенири.  2 000 лв. надхвърля и сумата на събраните средства от акцията на сдружението „Жълтни стотинки“.

Около 9 хил. лв. ще бъдат похарчени за талони за кастрация на бездомни улични женски котки. Талоните ще бъдат оставени във ветеринарните клиниките, с които работи сдружението и записването за кастрация ще се извършва на място, а допълнителна информация ще бъде публикувана на фейсбук страницата на „Приятели на животните“.  3 хил. лв. ще бъдат отделени за подобрения в Общинския приют за кучета край Шемшево, който ще получи и 1000 лв., които „Приятели на животните” платиха като наем за къщичката на коледния базар. След предложение на общинското дружество “Царевград Търнов”, Великотърновският общински съвет реши, тези средства да отидат в полза на приюта.   400 лв., “Приятели на животните“ ще дарят  на приюта в гр. Разград, тъй като доброволци от там са се включили с изработка на артикули за коледния базар. Останалите събрани средства ще се използват за лечение и храна на бездомни котки и кучета.

Доброволците на „Приятели на животните” вече усилено се подготвят и за пролетната си  кампания с ръчно изработени мартенички.