Образование

Над 150 ученици от Велико Търново и Горна Оряховица станаха част от кампанията „Научи ме да умея“

 

Над 150 ученици от Спортното училище във Велико Търново, ПГЕ „Ал. Ст. Попов“,  ПГТ „Д-р Васил Берон“ и горнооряховската ПГ по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“  се включиха в съвместната кампания на българския евродепутат Ева Майдел и сдружение „Образование България 2030“. Събитията от инициативата, посветена на развиването на умения за успех в 21-и век като работа в екип, говорене пред публика, изготвяне и изнасяне на презентация и други, се проведоха в рамките на два дни на 05 и 06 декември 2018г.

„Осигуряването на качествено и достъпно образование е кауза, върху която трябва да работим приоритетно заедно с бизнеса и гражданския сектор, за да постигнем  желаното подобрение. С инвестициите в образователната инфраструктура, осигуряването на достъпна среда и популяризирането на добри практики се създават условия за по-добра подготовка на кадрите, които, след като завършат своето образование, да имат достатъчно практически умения, за да бъдат конкурентоспособни и да се реализират успешно на пазара на труда. Затова и основният фокус на кампанията е върху изграждането на универсални умения у младите, които да им бъдат полезни независимо каква професия имат.“ Това заяви Ева Майдел по повод кампанията, в която обучените ученици в цяла България са вече над 1500.

В първата част на събитието, учениците проследиха презентация за уменията за успех в 21-ви век, а във втората – имаха възможност да приложат наученото по време на интерактивна работилница.