Денят

Над сто деца ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата”

Над сто деца от Велико Търново ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата”, който ще се състои на сцената на МДТ „Константин Кисимов” на 15 ноември , съобщиха организаторите. Средствата набрани от концерта ще бъдат преведени по сметките на млади хора, нуждаещи се от спешно лечение, уточни Иванина Янкова, председател на Регионалния съвет на КНСБ във Велико Търново  и  инициатор на събитието.
Благотворителният концерт ще започне с изпълнения на Детския духов оркестър от 17.45 пред сградата на театъра. Водещи на концерта ще бъдат десетокласниците Деница Дончева от СУ „Емилиян Станев” и Цветин Кръстев от ПМГ „Васил Друмев”.
Наред с най-малките изпълнители от детските градини „Соня”, „Иванка Ботева” и „Слънце”  на сцената ще излязат и възпитаници на танцови и музикални формации от Младежкия дом, от Центъра за подкрепа и личностно развитие и изпълнители от село Ресен. Талантливите изпълнителки Кристияна Кирилова и Кристина Каляка също ще участват в концерта. Ръководството на  театъра е предоставило безвъзмездно залата за осъществяване на инициативата, а актрисата Цанка Цанева е автор на сценария.

Над 600 картички, изработени от деца във Велико Търново и Ресен, са разпратени до институции, предприятия и организации.
Срещу цена от пет лева, те ще бъдат входен билет за спектакъла.
Във фоайето на театъра ще бъде организиран благотворителен базар с изделия, изработени от сръчни детски ръце. Инициативата е подкрепена от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който посочи, че в трудните моменти обществото трябва да помага както финансово, така и морално. Събраните средства ще бъдат разпределени по равно в трите сметки чрез благотворителния фонд „ Проф. Д-р Желязко Христов”.