Здравеопазване Любопитно

Надежда пробяга с тениска на Търново рънс благотворителен маратон за борба с рака в Кеймбридж

„Загрявка, бягам и се усмихвам…“

С тези думи младата Надежда Кръстева, Активист на Ротаракт в британския град Тайнсайд и на най-голямата световна студентска организация Аесек в Нюкасълския университет се включи, като доброволец в благотворително бягане в помощ борбата с рака, което се проведе през почивните дни в Обединеното кралство.

„Вчера, по време на бягането, осъзнах колко са малки са моите проблеми, всъщност те дори не са проблеми. Имаше една дама, която също бяга с нас. Претърпяла е операция от рак на гърдата преди 3 седмици. Да, преди 3 седмици. Операцията била изключително тежка, за да и направят хубав имплант. Тя беше там, въпреки това, през което е преминала, въпреки рака и въпреки това, през което ще премине”, написа в профила си в социалните мрежи Надежда.

Тази неделя, Надежда участва в състезанието за живот в Кеймбридж, вече за четвърта поредна година. За да привлече вниманието и на сънародниците си у нас, Надя пробяга петкилометровия маршрут с тениска на най-голямата организация за масови тренировки на открито и здравословен начин на живот у нас – Търново рън. В отговор, основателят на движението д-р Калин Василев, който също е възпитаник на задокеански университет сподели: „Запознах се с Надето преди 6 години, на един полет до Кеймбридж. Никога те съм си представял дори, че един ден тя ще носи тениска на организацията и ще се бори заедно с нас за здраве и лечение на рака. Все още може да подкрепите нейната кауза с дарение на посочения линк. Браво, Наденце, пример си за много.”

Всяка стотинка е от значение, допълва самата Надежда.

https://fundraise.cancerresearchuk.org/page/nadias-race-for-life-249