Култура Община

Наградиха талантливите и рисуващи деца на Велико Търново в навечерието на празника на града (+ снимки)

Най-цветните и красиви рисунки, взели участие в конкурса „Аз в един вълшебен град”, наградиха в навечерието на празника на града – 22 март. 215 талантливи деца и ученици от общината се включиха в събитието.

Изложба с творбите бе открита при изключителен интерес в МОЛ-Велико Търново с изпълнения на възпитаниците на Петя Василева от вокална група „Музикална дъга” и танцово студио „Динамик” при Общинския детски комплекс с ръководител Валентина Караиванова.

Жури с председател ст. експерт Ани Павлова от Регионалното управление на образованието селектира детските творби. „Дайте на едно дете моливче и няколко боички и то ще ни създаде един такъв невероятен свят и калейдоскоп от образи и представи, че вие, ако се потопите в него, няма да искате да излезете. Това се случи и с нас – така нареченото уважаемо и сериозно жури. Изключително много се радвахме, забавлявахме се, но ни беше много трудно да откроим наградените. Анри Матис казва: „Най-добрият художник – това е детето. И ние се убеждаваме в това с тази изложба. Честит празник, малки, големи и още по-големи великотърновци! Нека се погрижим за нашите таланти, за нашите деца! А на младите художници пожелавам бъдещи творчески успехи!”,  подчерта при откриването на експозицията Ани Павлова.

Събитието уважиха още директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова и инж. Розалия Личева, началник на РУО-Велико Търново.

Гражданите и гостите на града могат да разгледат изложбата, посветена на празника на старата столица до 27 март. Тя е експонирана на третия етаж в МОЛ-Велико Търново.

А ето и част от наградените творби: