Денят Култура

Наградиха най-активни читатели и най-щедри дарители в най-новото великотърновско читалище „Светлина 21“

Официално бяха връчени днес наградите „Ела в читалищната библиотека“, инициатива на председателя на великотърновския Общински съвет Венцислав Спирдонов. Тя е за насърчаване интереса към книгите, четенето и увеличаване на книжното богатство, чрез поощряване на дарителство за читалищните библиотеки. В залата на най-новото читалище във Велико Търново „Светлина 21” Спирдонов връчи 7 специални награди „Най-активен читател“ и „Най-щедър дарител“.

Книги и грамоти получиха Таня Рашкова, дарила на читалище „Надежда 1869” в старата столица 1 204 издания от архива на актьора Милен Колев; Стелияна Дулкова, предоставила 70 книги нова и съвременна литература на читалището в с. Ветренци; Денис Начев на 4 годинки като най-млад читател-дарител от с. Арбанаси и Иван Митев с 400 книги дарения на читалището в с. Ветренци. Сред наградените са и Мария Ермолаева на 96 години като най-възрастен читател в с. Плаково; Петра Кръстева от XIII клас от ПМГ „Васил Друмев” – Велико Търново и Петър Пелтеков от с. Миндя.

Поетично-музикален поздрав към гостите на събитието – зам.-кмета на Община Велико Търново Нейко Генчев, председателя на ОбС Венцислав Спирдонов, Георги Чукуров, главен експерт в Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ в местната администрация и наградените, отправиха ученици от няколко училища.