Култура

Мостът над р. Белица става „мост на приятелството“

Приключи „Детска академия за изкуства – Килифарево 2019“.

За девети път деца от различни краища на страната и чужбина в продължение на три дни твориха и се забавляваха в двора на музея в Килифарево. Тази година малките художници рисуваха възстановения мост над р. Белица под ръководството на художника Иван Додов и изработиха магнити за спомен с логото на град Килифарево. За първи път с помощта на Гергана Пенова децата работиха керамика- чинии на които изобразиха символа на Килифарево и автентични мотиви по избор. Всички участници в пленера получиха благодарствени грамоти от кмета на Килифарево Димитър Събев, който поздрави и благодари на децата, техните ръководители и родители.

С пожелание тази традиция да продължи, а мостът, който нарисуваха да се превърне в мост на приятелството, който винаги да ги свързва, към тях се обърна Иван Додов.

Кулинарна изложба „Вкусотиите на мама и баба“, детско шоу с кукли на кокили и анимационни герои, музика и танци съпътстваха закриването на пленера. Кметство Килифарево благодари на всички за активното участие с пожелание за нови срещи през 2020 г. на юбилейната „Десета детска академия за изкуства“.