Култура Любопитно

Моноспектакъл по разкази на Чехов се играе във Велико Търново

Моноспектакълът „Грехове наши” на режисьора Симона Попова ще се играе тази вечер от 21:00 часа на откритата сцена на проект „Арт лято” до Художествена галерия „Борис Денев” във Велико Търново.

„Грехове наши” е пиеса за малките грехове на нас, малките хора. Сценичното изпълнение е в ръцете на Калина Липовска, Грета Георгиева, Мартин Ромеов и Катерина Липовска. Участват и деца от школите по изкуства при „Младежки дом” – гр. Велико Търново.

Телеграфният стил на спектакъла преплита специфичния за майстора на късия разказ – „смях през сълзи“, а драматургично свързаните разкази са „Смъртта на чиновника“, „Драма“, „Спи й се“ и „Нечиста работа“, на Чехов. Неслучайно в началото на „Грехове наши“, докато Дяволът и Ангелът са в поредния си „танц“, звучи монологът на Нина Заречная от „Чайка“, изпълнен от Мариус Куркински. Човекът, Богът и Дяволът – вечния конфликт; конфликт, в който всеки от нас има избор, защото във вселената остава постоянен и непроменен само Духът.

Спектакълът се посвещава на 170-тата годишнина от рождението на големия руски писател и майстор на късия разказ А.П. Чехов и се реализира със съдействието на Община Велико Търново. Входът е свободен.