Спорт

Моника Георгиева и Стоян Владков от ВТУ с медали от есенния лекоатлетически крос

Моника Георгиева и Стоян Владков от ВТУ се прибраха с медали от Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос есен – 2018, който се проведе в благоевградския парк „Бачиново”. В спортното събитие, организирано от Югозападния университет „Неофит Рилски” и Асоциацията за студентски спорт „Академик” участваха над 60 състезатели от 10 висши училища.
В индивидуалната надпревара при мъжете на 6 километра, студентът от ЮЗУ „Неофит Рилски” Иво Балабанов спечели златния медал, на второ място се нареди Християн Стоянов от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а третото място завоюва представителят на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” – Стоян Владков. В отборното класиране при мъжете на първо място се нареди отборът на СУ „Св. Климент Охридски”, на второ място се класираха ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, а третото място бе за Националната спортна академия.
В индивидуалното състезание на 2 километра при жените, представителката на ЮЗУ „Неофит Рилски” Кристина Иванова спечели бронзов  медал, като беше изпреварена от Моника Георгиева от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Силвия Георгиева от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, заели съответно първо и второ място. В отборното класиране шампионки станаха жените на ШУ „Епископ Константин Преславски”, за второто място се пребори отборът на СУ „Св. Климент Охридски“, а третото място спечелиха студентките на ПУ „Паисий Хилендарски”.