Община

Мобилни пунктове отново събират опасни отпадъци за бита в Търново

Община Велико Търново, съвместно с фирма „БалБок Инженеринг” АД, организира мобилни събирателни пунктове за събиране  на следните опасни отпадъци от бита: замърсени опаковки, живачни термометри и флуорисцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти и химикали, пестициди, бои, мастила и лепила. По време на кампанията ще се събира и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, стари гуми, както и негодни батерии и акумулатори.

Пунктовете ще бъдат разположени на 8 октомври на паркинга в близост до микропазар „Бузлуджа” и на 9 октомври пред МОЛ – Велико Търново /Паркинга на ул.”Симеон Велики”/. Пунктовете ще работят от 10 ч. до 16 ч. Повече информация търновци могат да получат на тел 062-619-502 или 552.

Системата за събиране на опасни битови отпадъци на „БалБок инженеринг”АД е отличена като „Зелена иновация” за 2014г. Събирането на опасни битови отпадъци е част от реализация на ангажимента, който общината има в изпълнение изискванията на Закон за управление на отпадъците, както и на политиката за насърчаване на устойчивото развитие.