Образование

Множество отличия за учениците на ПГСАГ „Ангел Попов“ на Националното състезание „Озеленяване и цветарство“

Трето място в отборното класиране извоюваха възпитаниците на Професионална гимназия по строителство архитектура и геодезия „Ангел Попов“, гр. Велико Търново в националното състезание „Озеленяване и цветарство“ с представяне на концепцията си за „Красотата на търновските царици“.

Освен това в категорията за изработка на арт букет „Достолепие в цвят и злато“ заслужено получиха сребърен медал, а в категорията за изработване на бижута от цветя „Царствена красота“ – бронзов медал. В състезателните категории за букет микс се представиха отлично с „Търновска импресия“ и кошница „Дворцова пролет“.

Гимназията бе представена от дванадесетокласничката Милица Генова и десетокласничките Стефани Маринова и Никол Емилова, специалност „Парково строителство и озеленяване“, които демонстрираха своите умения в областта на озеленяването и цветарството – актуални форми, стилове цветни декорации и подходящи аранжировки. За своето отлично представяне момичетата получиха и сертификати за прием в Аграрен университет – Пловдив. Ръководители на отбора са ланд. арх. Александър Шопов и инж. Зоринка Попхристова.

Състезанието се организира ежегодно под егидата на Министерство на образованието и науката, проведе се от 27 до 29 април в гр. Сандански, като домакин бе Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“, а участие взеха 14 отбора от всички професионални гимназии в страната.