Любопитно

Млад мъж сътвори филм за пътя Камино

Филм за духовно извървения път Камино или Сантяго де Компостела в Испания направи русенецът Пламен Симеонов. Първо той го представи в родния си град, а след това го популяризира в социалните мрежи. Така и го предостави на групата „Подарявам Велико Търново” във Фейсбук. Потърсихме младия ентусиаст да ни разкаже идеята си за лентата и какво включва тя, ето какво ни сподели:

„Филмът е 1 час и 23 минути. Всеки може да го гледа в интернет вече. Аз затова съм го създал, да може всеки да го гледа. Интервюирал съм няколко човека. Всеки разказва за неговия извървян път. Съдържанието беше основното. И смисловата нишка да се развие по най-подходящия начин. Дълъг е филмът, но време не се усеща, има преливания към песни от музиканти, които съм срещал на пътя си, съчетано с природите гледки. По един деликатен начин съм подходил, защото доста поетично се изказват героите във филма и така по-лесно се възприема. Снимах лентата, докато извървявам и моят път Камино. Това е един мистичен път. Тръгнах сам. Смятам че така е най-добре, исках да се отворя за всички преживявания. Пътят е като живота – има и труди, и лесни моменти. Камино е пълно с уроци, като живота, но там сякаш по-магично се случват нещата. Там имаме време да се заредим. Аз съм свързан с Испания, говоря езика и харесвам хората. Исках да направя това пътешествие, самият аз исках да получа една презареждане, да опозная Испания, да преоткрия себе си, да се срещна с различни хора. Това е обогатяващо живота преживяване”.

Пламен Симеонов е на 28 години. Извървял е пътя до Сантяго де Компостела през октомври 2017 година. Занимава се с видеообработка и видеоизкуства. Търсенията към красивото винаги са били част от него. Така успява да създаде и своя филм „Пътят Сантяго – Пътешествие на Духа”. Вече има над 1000 гледания в интернет.

Кремена Крумова – Попова