Образование

Млади фотографи от Водолей откриваха красотата на природата

Вероника Михайлова, учител в ОУ „Христо Смирненски“ в с. Водолей, е ръководител на група деца в клуб по интереси и занимания, предназначени за свободното им време. Кръжокът се казва „Театър“, но освен основната идея децата да се запознаят с народното творчество на България, по което могат да драматизират приказки, разучават песни и хора, четат, играят игри от детството на по-големите.

През изминалата седмица едно от нещата, което участниците в кръжока сътвориха, беше да нарисуват двора на дома си и вече във фоайето на училището е подредена изложба с творенията им.

Втората идея на Вероника Михайлова е децата да се превърнат във фотографи и в търсачи на дребните, но красиви неща около нас. „Децата приеха идеята със смесени чувства – първоначално не можеха да си представят, че всичко може да бъде снимано и да запечатаме толкова интересни неща, на които до този момент не сме обръщали внимание – тревички, птички, пчелички, къщи, покриви, комини, подкови, катинари, електрически стълбове, та дори и царевичната нива покрай реката или балите слама в стопанския двор на селото. По време на разходката учениците толкова много се вълнуваха, направиха невероятни и разнообразни снимки, за които и сами не подозираха, останаха доволни. И аз съм доволна и нямам търпение – също като тях – да започнем новата учебна година през септември в класната стая.” – сподели Вероника Михайлова.