Любопитно

Млади търновци с нова инициатива за деца – „Горски звънец”

Целодневни и полудневни дейности и игри за деца в град Велико Търново организират младите боляри Милислава Траянова и Стефан Димитров. Заниманията са вдъхновени от природата и са насочени към деца от 8 до 10 годишна възраст, а мястото на провеждане ще бъде парк „Дружба” в старата столица.

Младежите именуват инициативата „Горски звънец”, като споделят че за тях това е и кауза. Идеята за дейности за деца сред природата символизира нещата, в които те най-много вярват – надеждата в бъдещето, която са децата, и силата на природата, която не спира да вдъхновява.

Целта на „Горски Звънец” е не само да забавлява децата във Велико Търново, но и да ги научи как да се грижат за природата и как да се свържат с нея. Милислава и Стефан са подготвили разнообразна програма, която включва занимания както на открито, така и на закрито в парк „Дружба”. Предвидени са образователни игри като „Малки изследователи”, „Природата отблизо”, „Минерали и естествени камъни” и др., творчески игри и дейности като „Горска изложба”, „Природни отвари” и др., игри с дискусии и игри за сръчност като „Къщички и хранилки за птици” и „Горско пано”.

Няма краен срок за записване, начинанието стартира на 21 юни (понеделник), като ще започне с лятна програма до края на месец август, включително и първите седмици на месец септември, ако времето е хубаво. След това Мили и Стефо планират да продължат с почасови занимания.

„Вярваме, че можем да вдъхновим всяко дете да открие красотата и вълшебството на природата. Децата ще научат нови неща, ще творят и ще се забавляват.” – споделят младите хора.

Гергана Нинова