Култура

Млади таланти от Добрич представят музиката си във Велико Търново

Добричката група „Bloodrush” ще гостува във Велико Търново, за да представи своя втори студиен албум – „Quench”, който излезе само преди 5 дни.

Мартин Кирилов, Коста Коларов и Димитър Димов се събират още като ученици през 2012 година, обединени от страстта си към по-твърдата музика. Само три години по-късно записват и първия си метъл албум, озаглавен “No man’s land”. За него музикантите споделят, че звучи доста младежки, но и до днес е доста слушан от феновете им. След него Димитър заминава за Англия, а групата се сдобива с нов басист.

През 2016 в обновен състав момчетата печелят телевизионното състезание за млади български рок и метъл банди „Голямото рок междучасие“. След като и другите двама основатели – Коста и Марто заминават за Англия, завършвайки училище, групата се събира в оригинален състав отново и започва да твори на сцената на Острова. Там бързо намират своята публика в ъндърграунд средите и се радват на страхотен успех. Бандата работи усилено следващите две години и така в началото на тази седмица се появи и вторият им студиен албум. Той е доста по-професионален, смятат те, и в него слушателят може да открие препратки към всички любими жанрове на авторите.

С излизането на новия албум, “Bloodrush” се завръщат в родината, за да го представят в турне на клубната сцена. От 20 до 28 април бандата ще обиколи 7 български града – Пловдив, София, Велико Търново, Шумен, Бургас, Добрич и Варна. В старата столица те гостуват на 23 април/вторник/, а подробности за участието им можете да откриете в социалните мрежи.

 

Ивайло Илиев