Любопитно Образование

Млади природозащитници облепиха с постери автобуси с цел опазване на природата

От седмица в автобусите на градския транспорт красиви постери, посветени на опазването на природата, усмихват пътниците. Идеята е на  учениците от екоклуб „Силивряк“ на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново. Тя е провокирана от ограниченията, предизвикани от COVID 19 и е реализирана по времена дистанционното обучение.

По този нестандартен начин, природозащитниците отбелязват Седмицата на гората, Международния ден на Земята, Световния ден на климата, Международния ден на биологичното разнообразие.

Фотографиите са на Християана Вангелова, а рисунките са на Елисавета Петрова, които показват красотата на Българската природа.

Природозащитниците от екоклуба са избрали мисли за природата на Гьоте, Ралф Емерсън, Джулиан Джонсън, Петър Дънов и поговорки. Общото им послание е опазваме и съхраняваме природата за бъдещите поколения, за да  го има човечеството и Планетата.

Дейностите на  екоклуб „Силивряк“, за тази учебна година, ще приключат през месец юли с палеонтологична експедиция. Участниците в клуба са заинтригувани от този дял на биологията, който се изучава в ограничени часове, но изключително интересен.

Всички членове на екоклуба са от Ха клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, а техен  ментор е класният им ръководител – Албена Иванова, учител по биология и здравно образование.