Спорт

Млади лекоатлети се състезаваха в коледен турнир

Коледен турнир по лека атлетика се проведе днес във Велико Търново. Той се организира за поредна година от местните клубове по дисциплината със съдействието на Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви”, а спонсор е местна фирма за компютри.

В състезанието се включиха състезатели до 13-годишна възраст. Те се състезаваха в дисциплините 60 метра гладко бягане, дълъг скок и скок на височина.

Освен клубовете домакини в надпреварата участваха и гости от Дряново, Трявна и Севлиево както и момчета от школата на „Етър ВТ” и СК „Етър-Виктори 2011”.

„Идеята е точно малките състезатели да получат своя шанс да усетят състезателната атмосфера, да получат награди и да създадем един своеобразен празник. Днес не резултатите са важни, а идеята да стартират и да покажат какво са научили през годината” – сподели Петко Павлов – управител на ОП „Спортни имоти и прояви” на официалното откриване на турнира на закритата лекоатлетическа писта към стадион „Ивайло” във Велико Търново.

Освен наградите за победителите в различните дисциплини, организаторите бяха подготвили и подаръци за децата в духа на коледните празници.

 

Ивайло Илиев