Политика

Младите социалисти направиха дарение на най-малките хандбалисти

Младежкото обединение на БСП във Велико Търново зарадва с дарение най-малките хандбалисти в старата столица. Те получиха от младите социалисти 70 спортни шишета за вода, които ще им помагат за тренировките.

Това е второто дарение, което младежите от БСП правят за бъдещите професионални спортисти. Децата тренират под ръководството на известната треньорка Йонка Генчева, която от миналата година упорито работи с младите надежди от II и III клас на  СУ „Емилиян Станев“. Идеята е един ден децата да попълнят мъжкия и женския тим на града и да завоюват много титли.

Шишетата бяха лично подарени от председателя на Общинския съвет на БСП Михаил Михалев, младежкият председател  и  Красин Каракоцев, който е член на НС на МО.

„Винаги сме щастливи, когато можем да зарадваме децата на Велико Търново. Банално е да го кажем, но те са бъдещето на спорта в старата столица и вярваме, че под ръководството на треньор като Йонка Генчева, нещата ще се получат съвсем скоро. Чудесно е да видиш толкова много деца, които имат желание да спортуват. Прекрасно е и, че техните родители ги подкрепят и виждат в спорта здраве и личностно развитие“, споделиха младите социалисти.