Спорт

Младите български надежди от Клуба по водно спасяване се нуждаят от помощ, за да участват на Световното първенство в Австралия

След успешно проведения Национален турнир по водно спасяване „Любен Кантарджиев“, Клубът по водно спасяване във Велико Търново продължава с подготовката за предстоящото Световно първенство в Австралия. В тази връзка Клубът предприе много инициативи за набирането на средства за пътуването на успешните млади български надежди до далечната държава, но средствата не достигат.

Клубът по водно спасяване в старата столица е създаден през ноември 2023 г., като учредители са Веселин Стефанов, Боян Яначков, Радостина Тодорова, Петър Воденичаров, Виолета Пастърмова, Галина Бъчварова и Мирослав Губерков. За председател е избран Веселин Стефанов – европейски и световен шампион, а Клубът вече е член на Международната федерация по водно спасяване.

Веселин Стефанов спечели три златни медала на Европейското първенство по водно спасяване в Брюж през септември миналата година. Два от тях са индивидуални, а третия е в щафета. Той постигна и два сребърни медала в индивидуалните дисциплини. Представители на Клуба спечелиха и квоти за Световното първенство по водно спасяване в Австралия, а сега са необходими средства, за да се реализира участието им в престижната надпревара.

Ако желаете да помогнете на талантливите млади спасители да осъществят мечтата си и българският химн да се чуе в далечна Австралия, можете да  направите Вашето дарение на следната банкова сметка:

OББ Банк

IBAN: BG90UBBS80021057938450

BIC : UBBBSBGSF