Култура Община

Младежкият театър гостува във Велико Търново с „Разделям двойки по домовете“

Младежкият театър „Николай Бинев“ ще гостува във Велико Търново с най-новото си премиерно заглавие „Разделям двойки по домовете“. Спектакълът ще бъде представен на 6 октомври от 19,00 часа в салона на Читалище „Надежда-1869“.

Михаил Билалов, Искра Донова и Николай Луканов играят в първата у нас постановка на френската романтична комедия от Тристан Птижирар, номиниран за наградата „Молиер“ в категорията най-добър жив франкофонски автор през 2015 г. Режисьор на спектакъла е проф. Здравко Митков.

Добре познатият актьор Михаил Билалов, влиза в ролята на Ерик, който професионално се занимава с разделянето с нежните половинките на други мъже, които нямат смелостта да направят това сами. Той е изправен пред една малко по-специфична ситуация- в поредния работен ден срещу него застава бившата му жена. Те се срещат отново след 7 години по необичаен начин и пред тях се отваря цяла палитра от спомени и чувства, от които техните персонажите се опитват да избягат.

С лек хумор и доза мистерия, постановката обещава едно истинско забавление над нещата от живота, такива каквито са за всеки един от нас.

Билети за спектакъла се предлагат в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново.