Политика

Младежи от Велико Търново и Свищов участваха в национална среща на академичните дружества към МДПС

21 младежи от академичната структура на Младежко ДПС Велико Търново и двама от структурата в  Свищов участваха в първата национална среща на академичните дружества, която се проведе в Пловдив. Те имаха възможността лично пред председателя на ДПС Мустафа Карадайъ да разискват актуални за град Велико Търново и университета проблеми.

Делегатите на форума констатираха идентични проблеми и структурираха обща стратегия за развитие на академичната среда и подобряването на висшето образование в България, съобщи Юлвер Муса от местната  организация.

Гости на събитието бяха заместник-председателят на ДПС по организационните въпроси  Ахмед Ахмедов,  евродепутатът Филиз Хюсменова, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, народни представители и кметове на ДПС.

Академичното дружество на Младежко ДПС Велико Търново съществува вече от 11 години и през годините се е доказало като една от най-активните структури на Младежко ДПС не само в областта, но и на национално ниво. В нея участват над 70 студенти от всички вузове във  Велико Търново, а председател на организацията е Юмит Елиман. Младежите организират различни благотворителни и обществено значими кампании, които получават широко одобрение от гражданите на старата столица. През годините Академичното дружество във Велико Търново е било сериозна банка кадри за Младежко ДПС, а неговите членове са успели да бъдат общински съветници, народни представители и членове на централното ръководство на ДПС. Евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк също е бил част от Академично дружество на Младежко ДПС Велико Търново.