Любопитно

Младежи могат да участват в международен фото конкурс

Международен фото конкурс „Моята Европа – Моята дигитална вселена” се провежда от 10 юни до 15 септември. Всеки участник в него може да представи най-много две снимки. Включването в конкурса е отворено за млади хора на възраст между 15 и 26 години, които живеят в Италия, Кипър, България, Полша, Германия, Испания и Хърватия. Снимките трябва да представляват фокуса на проекта и темите, които са отбелязани  –  ЕС  и сигурността и отбраната, ЕС и младите хора, Социално и икономическо развитие на ЕС, солидарността, Цифров ЕС, Финанси на ЕС, Инвестиционен план, Глобализация.

Снимки се приемат само във формат JPG. Те трябва да бъдат публикувани директно от участника в публичната Facebook група: https://www.facebook.com/groups/projectfutureu . Ако той няма личен Facebook профил,  може да изпрати снимката/ите  на ел.поща eucitizens@abv.bg
Фотосите ще бъдат непрекъснато представяни и на уебсайта на  проекта: https://projectfutureu.eu/.

Победителят във фотоконкурса FuturEU Facebook photo competition “My Europe – My Digital Universe” ще бъде избран от жури, състоящо се от трима представители на проекта. Обявяването на резултатите ще е на 9 октомври в Прага. Наградата за първо място е Fujifilm Instax цифрова камера. Другите класирани участници до трето място ще получат предметни награди.

Конкурсът е организиран в рамките на проект „Citizens’ reflections on the Future of Europe”, съфинансиран от програмата на ЕС – Европа за гражданите.