Денят Култура

Млада художничка дари портрет на Апостола на началника на НВУ

Екипът на Проект „Алманах на просветителите“ връчи портрет на Апостола на свободата, нарисуван от младата художничка Селен Петкова,  на бригаден генерал Иван Маламов – началник на Национален военен университет „Васил Левски“. Домакин на срещата беше военният университет във Велико Търново, като събитието беше организирано във връзка с отбелязването на 150 години от гибелта на националният ни герой.

На срещата с бригаден генерал Иван Маламов и курсантите от военното училище присъстваха Селен Петкова – автор на портрета на Васил Левски, ръководителят на „Алманах на просветителите“- Стефан Стефанов, както и доброволците, които се включиха в проекта. Сред тях са Симеон Недев -класен ръководител и учител по история на Селен от ПГСАГ “Ангел Попов“ – гр.Велико Търново, и Мартин Михайлов – студент във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ“Се.Св.Кирил и Методий“.

Бригаден генерал Маламов поздрави всички участници в този родолюбив проект и изказа благодарност от името на НВУ „Васил Левски“ за жеста към ръководената от него институция. Той подчерта огромната роля на образа на българския Апостол на свободата Васил Левски във възпитаването на любов към родината в младите хора на България и изрази готовност за бъдещи съвместни инициативи в областта на културата заедно с екипа на проекта.

Гостите от „Алманах на просветителите“ получиха като подарък календари на НВУ „Васил Левски“.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“ по програма „Дебюти“. 2022