Здравеопазване Култура

Младата писателка Ива Георгиева дарява средства на болно дете

17-годишната великотърновка Ива Георгиева, станала известна с авторската си книга „Нарисувай есента в очите ми”, дари на дете, диагностицирано със спинална мускулна атрофия, част от приходите от продажбата на творбата си. Каузата – кампания е вдъхновена от едно послание в романа й: „Никога не знаеш дали и кога една от надеждите ти за живот ще се скрие в кутия за дарения“.

Всъщност, още на 7 ноември 2019 на премиерата на „Нарисувай есента в очите ми“ тя даде началото на първата своя кампания. „Събраните пари ще отидат за дете, диагностицирано със спинална мускулна атрофия“, обяви Ива тогава. Чрез посланието и кампанията й тя призова хората да помагат чрез дарения, независимо от големината им, на нуждаещите се.

Но кампанията не приключи тогава. Продължих я и то вероятно без никой да знае. Защото всеки път, когато някой купуваше „Нарисувай есента в очите ми“ и ми казваше: „А, не, задръж рестото! Нали трябва да подкрепяме българските автори!“, в моята глава се въртеше друга мисъл. После се прибирах вкъщи и винаги пусках парите „за подкрепа на българските автори“ в кутията „за подкрепа на едно дете“. Това дете се казва Никола. И неговата усмивката ме зарежда. Дава смисъл и надежда… Никола е диагностициран със спинална мускулна атрофия на 6-месечна възраст, но продължава да дарява света със светлината, която носи, години наред! Той е истински малък голям борец и мой вдъхновител!  Сега е на 7 години. Има роднини във Велико Търново. Живял е в чужбина известно време, където се лекува. Сега е в България, в София. Изключително благодарна съм, че го познавам, макар и не лично, и че успях някак да му помогна – на Никола и на прекрасното му семейство, което винаги е до него”, поясни Ива.

Дарила е сума от 300 лева.

„Да, вероятно някой ще си каже, че са малко или „нищо работа“, но за подобни каузи всяка помощ е от значение. А и тази сума не е само от мен. Тя е от нас – хората, които му подадохме ръка. Никола заслужава цялото щастие на света!”, пояснява 17-годишната ученичка.

Всеки, който желае да помогне, може да го стори на сметка:

BG08FINV91501003654423

Първа Инвестиционна банка

Титуляр: Миглена Николаева Брайнова

 

 

Кремена Крумова – Попова