Любопитно

Млада жена дари книги на читалищната библиотека в с. Велчево

Близо 80 книги с художествена литература дари преди дни на читалищната библиотека във великотърновското село Велчево 31-годишната Хатидже Юсменова от Велико Търново. За жеста и повече разказва:

Правихме частичен ремонт в апартамента в града и част от библиотеката я поднових, а по-старите книги, но не и по ценност стари, нямаше къде да подредя и реших да ги даря в библиотеката на селото, където съм отраснала като малка, все пак е лято и се събират много деца във Велчево, идват си и хора за почивка и отдих, със сигурност ще имат свободно време и си помислих, че ще е много хубаво да отидат в библиотеката, намираща се в читалището точно на центъра, да си изберат една книга и така да се откъснат от технологиите и забързаното ежедневие и да се потопят в света на книгите, малко да развият въображение и да релаксират на чист въздух, имаме нужда да се поспрем и да се радваме на малки, но истински значими неща в живота. А ние по-младите е много важно да даваме пример за добри дела, и може да е нещо малко, но важното е да е от сърце”, пояснява Хати.

А село Велчево е нейното село. Особено като малка прекарва всички лета там, ходила и всяка събота, и неделя през годината, играла с децата от съседните къщи, било много забавно, а вече като пораснала искала да помага на селото и жителите му, с каквото може. А и така да давам добър пример, посочва.

Нека добрите дела бъдат заразни. Баща ми е кметският наместник на селото и се старая да се включвам активно в дейностите, които се правят там. Създадох Фейсбук страница с името – „село Велчево Община Велико Търново“, за да го популяризирам, толкова красиво място заслужава да бъде видяно и посетено от много хора. При събития и тържества се включвам също – например с писане на поздравителни адреси, благодарствени писма или при самата подготовка на празненства – с почистване на помещения, украсяване и други такива, така сме свикнали, всеки помага с каквото може – и малки, и големи си помагаме”, уточнява младата жена, която работи като юрисконсулт в Община Велико Търново в Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.

Кремена крумова – Попова