Култура

МК ще подкрепя любителско изкуство в сектор „Танц”

Министерството на културата започва работа по нова програма за подкрепа на любителско изкуство в сектор „Танц”. След проведена среща във вторник, 26 януари, между министъра на културата Боил Банов и представители на Съюза на организациите за любителско изкуство (СОЛИ), Министерството на културата проведе поредна консултация с Министерството на здравеопазването. В резултат на това министърът на здравеопазването издаде заповед Заповед, с която от 1 февруари се разрешават посещенията в кината, както и участието в занятия на творческото, танцовото и музикалното изкуство, при използване на 30% от капацитета на помещения и спазване на физическа дистанция.

На срещата с представители на СОЛИ министър Банов обсъди и инициативата на Министерството на културата за стартиране на процедура по откриване на програма за любителско изкуство в сектор „Танц”. На работна среща следващата седмица предстои с всички национално представени организации в сферата да бъдат обсъдени конкретни параметри за кандидатстване, условия и критерии.

Програмата е изцяло нова и първа по рода си. Визията на Министерството на културата е тя да е факт още от тази година, като се превърне в традиционна.