Спорт

Мирослав Славов от СК „Скорпион” стана държавен шампион по ММА

26-годишният състезател на великотърновския Спортен клуб по смесени бойни изкуства „Скорпион” Мирослав Славов стана безапелационен първенец в държавното първенство по ММА, провело се в София. Той триумфира в категория 84 кг при мъжете, като спечели и двете си срещи с нокаут. Финалът за титлата продължи точно 15 секунди, достатъчни на Славов да нокаутира съперника си още в началото на първия рунд.

Успехът му е още по-впечатляващ, като се има предвид, че е дебютант на състезание по ММА. Мирослав Славов е родом от Сливен и от 12 години тренира различни видове спорт като борба, карате, бокс. Тепърва обаче започва в този спорт, като от тази година е студент във Великотърновския университет и вече е част от Спортен клуб „Скорпион”. За отличното си представяне Мирослав Славов бе обявен за най-добър и талантлив млад състезател на първенството и получи специалната купа.

На държавното първенство, в което се включиха над 120 състезатели, бяха определени и националните отбори на България в различните възрастови групи. Те ще представят страната ни на Световното първенство в Бахрейн през месец ноември т.г., на Европейското за момчета, кадети и юноши и на Балканското за мъже и жени. С най-много медали са „Викинг” (Варна), „Спартак” (Кърджали) и ММА-Варна.

„На 21-22 октомври в Шумен предстои Европейското първенство за кадети и юноши, както и Балканското отворено първенство за мъже и жени. Мирослав ще участва в него, амбициите ни са да участва и на Световното първенство през ноемви в Бахрейн”, коментира президентът на СК „Скорпион” Красимир Недков.