Денят Полиция

Министър Маринов даде висока оценка на взаимодействието между институциите в област Велико Търново

„Моето и на колегите впечатление е, че тука има  отлично взаимодействие и целенасочена работа в една посока. Тя е по-добър обществен ред, който се постига чрез изключителна работа по превенция и бърза реакция между компетентните институции. Смятам, че по определени критерии могат да се черпят положителни практики по отношение на пътната безопасност, телефонните измами, които във Великотърновско са с най-иновативни подходи”. Това заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов след среща с представители на десетте общини от региона.

Маринов коментира случаите на агресия в учебните заведения. Според  него проблемите няма да се решат с физическа охрана и присъствие на полицай. „Не смятам, че е редно в училищата да има полицай, както и всичко да се гради само на присъствието на някаква охрана. Трябва да видим къде са първо причините за агресията. Трябва да има инициативи, които да ангажират младежите с обществено-полезна работа, с реда в училището. Ако чакаме външен фактор да решава споровете – няма да постигнем ефект”, коментира вътрешният министър.

Младен Маринов отчете, че жертвите на пътя от началото на годината са със 70 по-малко спрямо същия период на 2018-а. Той обясни, че това се дължи на увеличената административно-наказателна дейност, както и на увеличения размер на глобите. „Административно-наказателната дейност оказва пряко и бързо влияние, има незабавен резултат, защото се бърка на всеки в джоба”, отбеляза  Младенов.

Вътрешният министър подчерта, че МВР няма притеснения с обезпечаването на охраната на предстоящите избори и абитуриентските балове.