Политика

Милен Михов: Няма македонско мнозинство и няма да допуснем гей браковете

В отговор на скандалната Резолюция, която беше гласувана от Европейския парламент, Обединени патриоти излязоха с декларация, в която определят като скандално и недопустимо системните и все по-агресивни опити да се подмени същината на Европейския съюз като място за свободно движение на хора, стоки и капитали, подчинен на договори и базиран на ценностите на демокрацията, просвещението и християнската цивилизация.

Европа има бъдеще само като Европа на отечествата и нациите, обединени под общия знак на ЕС. Всичко друго е насилие и подмяна. Насилие и подмяна не само на нашите, българските, а и на ценностите, залегнали в Договора за Европейския съюз.“, коментира народният представител от ВМРО доц. д-р Милен Михов.

По думите му няколко неправителствени организации, печално известни в България с антибългарската си дейност, пропагандират цигански, ЛГБТИ права, гей бракове, Истанбулска конвенция, македонско малцинство и т.н. – все теми, които не стоят изобщо в дневния ред на българското общество. Нещо повече – Европейският парламент си позволява да подлага под съмнение решение на българския Конституционен съд, което е скандално и недопустимо. В отговор на  Резолюцията, която беше гласувана от Европейския парламент, Обединени патриоти излязоха с декларация, в която определят като скандално и недопустимо системните и все по-агресивни опити да се подмени същината на Европейския съюз.

„Ние, депутатите от Обединени патриоти, категорично се противопоставяме на предлаганата от председателя на ЕК, а и явно стриктно следвана и от администрацията там, и ЕП, политика на позитивна дискриминация в полза на ЛГБТИК-общността, както и на рекламата и насърчаването на хомосексуалността. Застваме и срещу принудителното налагане на еднополовите бракове – тенденция, методично и последователно прокарвана чрез различните механизми на ЕС. За нас това е политика, насочена срещу традиционните национални и християнски основи на българското семейство и общество. Това е политика, която категорично ни тласка в посока саморазрушаване на всички достижения на Европейската цивилизация. Категорично не можем да се съгласим и с критиката към решението на най-висшия орган в България, а именно Конституционния съд, с което Истанбулската конвенция беше обявена за противоконституционна“, се казва в текста на декларацията.