Политика

Милен Михов е кандидатът на ВМРО за кмет на Велико Търново

Доцент Милен Михов е кандидатът на ВМРО за кмет на Велико Търново. Неговата номинация е издигната единодушно от членовете и симпатизантите на партията в общината. Михов е народен представител от коалиция „Обединени патриоти”, зам.-председател на ВМРО и областен лидер на воеводите, познат е като общински съветник с пет мандата в местния парламент, университетски преподавател.

В областта ВМРО ще има още двама кандидати за кметове. Те са Кирил Кирилов за Горна Оряховица и Пенчо Чанев в Златарица, който ще се бори за четвърти мандат. Българското национално движение ще се включи в изборния процес със самостоятелни листи в десетте общини. По думите на Михов листите не са чисто партийни, а със силно присъствие на гражданското общество.

„Няма да бъда Мая Манолова във Велико Търново. Влизаме в кампанията със самочувствие  и голяма доза спокойствие. Няма да спестим критиката към никого, но няма и да дамгосваме никого”, заяви  доц. Михов.

Кандидат-кметът подчерта, че образованието и пътната инфраструктура са основните акценти в управленската програма на ВМРО. Освен тях всички структури обещават да поставят въпроса за въвеждането на безплатни ясли и детски градини.

„По-бързо, по-далеч и по-силно” ще е водещ принцип за патриотите в предстоящата кампания.

В новия общински съвет  търновската организация на ВМРО очаква да спечели между 3 и 5 места.