Политика

Милен Михов: ВМРО ще представи позицията си за оставката на Валери Симеонов на коалиционен съвет

Решението и становището на ВМРО по повод исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов ще бъдат търпеливо подготвени и категорично заявени на коалиционен съвет във вторник следобед. Това съобщи търновският депутат от „Обединени патриоти” и зам.-председател на ВМРО доц. Милен Михов. „Смятаме, че разговорите между коалиционните партньори през медиите само вредят на единството. Ние имаме какво да кажем и искаме да чуем много неща, но това ще стане там, където се решават нещата – между легитимните ръководства на трите партии”, каза доц. Михов. Народният представител заяви, че има лично становище, но няма право да го изразява, тъй като не приема говоренето през медиите с един или друг тон.

„Възможните варианти за развитие в тази динамична среда излизат извън логиката на политиката и здравия разум. Свидетели сме на неочаквани, решения и позиции, на неща, които трудно можем да прогнозираме. В интерес на страната е запазването на стабилността”, коментира депутатът. Според него всяка промяна в кабинета заплашва стабилността. „Имаме важни въпроси, свързани със здравеопазването, образованието, със сектор сигурност, доходите, които са залегнали в управленската програма. ВМРО стои зад тази програма, зад целите,  които си поставят мнозинството и излъченият кабинет и докато се следват тези принципи и начала ние ще стоим зад това управление”, подчерта доц. Милен Михов.

Три законодателни инициативи предстои да представят за обсъждане депутатите от ВМРО. Единият от законопроектите предвижда Министерството на икономиката да има правото за временно регламентиране на търговската надценка на стоките от първа необходимост. Второто предложение на воеводите е старо, от предходния парламент – за промяна в наказателния кодекс. Изменението предвижда от процедурата на съкратеното производство да не могат да се възползват обвинените в умишлено убийство.  Третата инициатива е внасяне на съвършено нов закон за възрастните хора, разработен от експертите на ВМРО, поясни доц. Михов.