Денят

Милен Врабевски призова младежи за активно сътрудничество

Известният наш филантроп д-р Милен Врабевски е новият почетен член на Дипломатически клуб „Имхотеп”. Званието му бе връчено по време на публичната лекция на тема „Младите хора в европейска България”, която се проведе във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. „Нашата основна инвестиция е концентрирана върху вас. Ние изпитваме удовлетворение от факта, че сме стигнали такъв стадий от развитието си, че можем със собствено финансиране да участваме във вашия живот. Не казваме, че обществото ни е длъжно. Смятаме, че ние сме му длъжни, че непрекъснато трябва да се добавя стойност към неговото израстване”. Това заяви пред търновските студенти председателят на Фондация „Българска памет”.

Десетки студенти се включиха в събитието и поднесоха редица въпроси към именития лектор. Широка бе палитрата на коментираните теми – от значимия исторически момент с признаването на българското малцинство в Албания, договорът за добросъседство с Македония и желанието на Македонската православна църква да бъде припозната от БПЦ като дъщерна, до тези за личната ефективност, и с какви нагласи трябва да живеем, ако искаме да сме успешни и полезни на другите. „Концентрираните усилия към всичко онова, което работи за националните приоритети успяват, благодарение на обвързаността с младите. Ние имаме необходимост от вашата подкрепа и активно отношение към средата – да направите себе си и обществото полезни, защото друг шанс, може би трудно ще ни се даде. Вие сте участници в този процес, защото вашето съществуване тук не е просто вегетация. То е живот с мисия. Вие сте необходими, защото благодарение на вашата енергия се движим напред”, призова визионерът.

 Филантропът начерта и някои конкретни правила, които всеки трябва да спазва, ако иска да бъде успешен.

Преди самото събитие д-р Милен Врабевски се срещна с ректора проф. Христо Бонджолов, за да обсъдят бъдещо сътрудничество между търновската алма матер и Фондация „Българска памет”.

Снимка: Дипломатически клуб „Имхотеп”