Политика

Местните проблеми приоритет за „Демократична България”

Местните проблеми на жителите ще бъдат основен приоритет за областното представителство на новоучредения политически съюз „Демократична България”. Това заяви в интервю за Общинското радио Людмила Илиева. Тя е сред основателите на обединението, член е на централното ръководство на партия „Демократи за силна България”. На национално ниво е създаден експертен съвет, който ще създаде 10-годишна визия за развитието на България по секторни политики, каза Илиева.

Подготовката за участие в изборите за европарламент и за местни органи на самоуправление е главна задача за „Демократична България”. От името на формата ДСБ, „Да България” и „Зелените” ще бъдат издигнати почтени лица, доказани професионалисти с ясна публична дейност, подчерта Людмила Илиева.

„Ние търсим доверието на демократичната общност, за която достойнството и правата на българските граждани, върховенството на правото, независимостта на институциите, гарантирането на собствеността и свободната инициатива са първостепенни. Повишаването на благосъстоянието ще позволи на хората да не решават проблемите си, напускайки страната, а да останат тук и при наличието на ясни правила и прозрачен и справедлив контрол върху тясното спазване – те да могат да реализират личните си амбиции”, отбеляза Илиева.

Цялото интервю може да чуете в прикачения файл