Образование

Международният симпозиум „Образование 21“ събира участници 6 държави

Шестото издание на Международния симпозиум „Образование 21“ се открива в 9.30 часа на 18 ноември в залата на Академичния съвет в Ректората на ВТУ. Форумът е ежегоден и датира от 2016-а. Темата е различна всяка година, като през 2022-а тя е „ Образователни пространства в дигиталното време“.

Основният акцент е поставен върху предизвикателствата, пред които е изправено образованието в условията на повсеместна дигитализация. Същевременно ще се търси и добавената стойност на отворените врати за технологиите в обучителния процес, поясни доц. Виолета Стойчева.

В симпозиума се включват  20 участници от 6 държави- България, Русия, Северна Македония, Кипър, Полша и Испания.

В рамките на форума ще бъдат представени резултатите от международния проект „Европа в спомени“ и от състезанието „Европейски истории“, организирани от Европейския информационен център във Велико Търново, както и том 5 на сборник с доклади, събрал трудовете от миналогодишното издание на „Образование 21“. Разработките от тази година също ще бъдат поместени в сборник.

Организатори на проявата са катедрите „Нова и най-нова история на България“ и „География“ при Историческия факултет на висшето училище в старата столица в партньорство с фондация „Проф. Румяна Кушева“ /София/ и ДЕПОКС при Великотърновския университет.

Диана Колева