Образование

Международният летен семинар по български език и култура във ВТУ ще се проведе от 11 до 31 юли

Великотърновският университет е в очакване на 45-ти Международен летен семинар по български език и култура, който проведе от 11 до 31 юли 2022 г.

Програмата на семинара и тази година включва практически обучения по български език и шест специализирани семинара, съобразени с интересите на участниците: съвременен български език; култура и изкуство на България, българско изобразително изкуство; съвременно българско кино; български фолклор; история и култура на България. В рамките на две седмици, участниците ще изучават български песни и народни танци. По традиция са предвидени и две екскурзии, които ще запознаят гостите с красотата на българските градове. Последните дни от семинара участниците ще бъдат на българското Черноморие в курортен комплекс Албена.

Международният летен семинар по български език и култура се организира от Великотърновския университет с подкрепата на Министерството на образованието и науката на  и със съдействието на Община Велико Търново. Основната цел на семинара по български език и култура е да утвърждава българистиката в чужбина.