Здравеопазване Образование

Медицински университет – Варна обявява допълнителен прием във Филиала във Велико Търново

Медицински университет – Варна дава допълнителна възможност за кандидатстване за кандидастване във Филиал Велико Търново по следните специалности:
– „Акушерка“ за обучение, субсидирано от държавата (държавна поръчка) в редовна форма;
– „Медицинска сестра“ за обучение, субсидирано от държавата (държавна поръчка) в редовна форма.

Информация за изпита по биология можете да видите тук.
Крайният срок за подаване на документи е до 29 август 2022 г. (понеделник) включително.
Приемът на студенти за специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ е чрез тест по биология, който ще се проведе на 30 август 2022 г. (вторник) на място, във Филиал Велико Търново, както и в гр. Варна.
Кандидат-студентите, които са се явили на предварителния и/или редовния изпит по биология през 2022 година, но имат слаба оценка също ще могат да кандидатстват за посочените по-горе специалности. За да участват в допълнителното подаване на документи е необходимо да заплатят дължимата такса за изпита, след което да изпратят платежния документ на и-мейл ksk@mu-varna.bg (като снимка или сканиран образ). И-мейлът трябва да бъде изпратен от електронната поща, с която са се регистрирали в системата за онлайн прием. В него трябва да се опише кои специалности и в какъв ред да бъдат добавени (желанията се номерират по следния начин: с номер 1 – първо, най-силно желание, 2 – второ желание и т.н.). Кандидатите ще получат потвърдителен и-мейл, че документът е изпратен успешно. В този случай, таксата за явяване на изпит е в размер на 50 лв.
Кандидати, които до момента не са подавали документи за кандидатстване в МУ-Варна трябва да представят сканирани или снимани: диплома за средно образование (удостоверение/служебна бележка от училището, в случай, че предстои издаване на дипломата) и документ за платена такса за явяване на изпит – 70 лв. Това става чрез регистрация в системата за онлайн прием от тук.
Още актуална и изчерпателна информация, свързана с приема в МУ-Варна, може да намерите тук.

Таксата за кандидатстване може да бъде заплатена по банков път или чрез системата за електронни плащания ePay или чрез Easy pay.

За информация:

гр. Велико Търново, ул. „Михаил Кефалов“ №2 /сградата на Хуманитарна гимназия/

тел: 0889 09 89 65; 0878402176; 0888 29 64 60.​