Култура

МДТ представя „Вражалец“ на сцената на Летния театър

На 20 юли от 20 часа на сцената на Летния театър в парк „Марно поле“ МДТ „Константин Кисимов“ ще представи мюзикъла „Влажалец“. Музиката е на Дечо Таралежков, режисьор – Гълъб Бочуков, диригент-постановчик – Игор Богданов, диригент – Васил Вълчев, сценография и костюми – Лидия Къркеланова, хореография – Катя Богданова, хормайстор – Яница Брънзелова.

В мюзикъла участват актьори, солисти, оркестър, хор и балет на Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“ град В. Търново.

Великотърновският театър представя за първи път в сценичен вариант мюзикъла по музика на Дечо Таралежков – „Вражалец“ по едноименната пиеса на Ст. Л. Костов.

В класическия прочит на мюзикъла „Вражалец“, без фалшиво осъвременяване, зрителят ще открие един ярък разказ за оплетените в мрежата на мошеника – вражалец, селяни, които са се превърнали в жертва на своята алчност. Една история за наивността и глупостта, пресъздадена по забавен и ироничен начин.
Ярките сценични образи, създадени от автора, носещи в себе си несъвършенствата и пороците на човешката природа, будят искрен жизнерадостен смях, лишен от злорадство.
Публиката ще бъде изненадана с едно живо, пъргаво и весело представление.