Култура

МДТ „Константин Кисимов“ представя премиерна за Велико Търново постановка

„Приоритет на търновския театър е да поставяме заглавия, които никога досега не са били поставяни в нашия град и дори в някои случаи, и в България” – сподели пред журналисти днес директора на МДТ „Константин Кисимов” – Васил Вълчев, по време на пресконференция по повод предстоящата премиера на най-новото заглавие в репертоара на търновските  театрали – „Теменужката от Монмартр” на Имре Калман.

Режисьор на спектакъла е Бойко Богданов, който за първи път работи с екипа на храма на Мелпомена в старата столица.

„Оперетите на Калман, стоят в основата на жанра мюзикъл, и не случайно той е наричан „Краля на оперетата”. Постановката която направихме е трудна не само от гледна точка на музиката, а и откъм актьорска игра.”, сподели Богданов.

От екипа на театъра призоваха гостите и жителите на Велико Търново да посетят постановката на оперетата, за да усетят магията на унгарския композитор. Премиерата ще се състои на 19 март /вторник/ от 19:00 часа в голямата зала на МДТ „Константин Кисимов”. Насрочена е и втора дата – 25 март /понеделник/ , отново от 19:00 часа. Билетите за постановката са в продажба на касите на театъра.