Култура

МДТ „Константин Кисимов“ кани жители и гости на града на премиерата на спектакъла „Слуга на двама господари“

МДТ „Константин Кисимов“ кани жители и гости на града на премиерата на спектакъла „Слуга на двама господари“ на 12 септември от 19 ч.

Великата пиеса на Карло Голдони „Слуга на двама господари“ се играе по цял свят от няколко века. Уникалната драматургическа структура е изградена от неочаквани обрати, както за зрителя, така и за героите. Карнавал на типове и образи, веселие от ситуации и типажи. Забавление, което никога няма да забравите!
Темата на спектакъла е двойствения живот, който води до пълно объркване на истинските стойности и изгубване на идентичността. Но от това не произлизат някакви драми или трагедии, а ярки комични ситуации и препятствия, които героите преодоляват. На сцената оживява пъстър карнавал, в който всеки има маска и се представя за съвършено друг. А в карнавала няма табутата, няма забрани, страстите са оголени до краен предел, емоциите – също, желанията са най- дръзки.
Историята в нашия спектакъл е пренесена в 60 – те години на XX век, отново в Италия – в Неапол и Сицилия, европейската цивилизация е пъстра, освободена, жадна за живот, усеща се едно ново пространство на духа, на удоволствието от живота. В спектакъла ни има много песни и танци, които са луди и опияняващи. В същото време 60-те години на XX век носят своята наивност и чистота.
Сценичната версия и режисура на търновска сцена са дело на Димитър Шарков, над сценографията и костюмите се е трудила Антоанета Костова, а хореографията е на Кята Богданова. В ролите ще видим Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова, Стефка Златкова, Цветелин Илчев. Разбира се, на сцената ще е и балетът на Музикално – драматичен театър “К. Кисимов”.