Политика

МДПС Велико Търново е домакин на Лятна академия за либерални политики

Велико Търново отново ще бъде домакин на „Академия за либерални политики“, организирана от Младежко ДПС. Обучението ще се проведе в  периода  11-14 юли. 45 млади хора от страната ще бъдат запознати с детайлите за правене на политика на местно, национално и европейско ниво, както и с тънкостите на публично поведение. Младежите бяха избрани с онлайн конкурс, а областната структура на Младежко ДПС  ще бъде представена от четирима души.

Лектори и обучители ще са политици, социолози, представители на местната власт, народни представители и евродепутати. Освен лекционен курс обучението съдържа и интерактивен формат на работа и тематични дебати.

Младежко ДПС като най-голяма младежка организация в България и най-голяма либерална в Европа традиционно провежда всяка година по няколко пъти академии за либерални политики. Голям принос за провеждането на тези академии съдействат и от немската либерална фондация „Фридрих Науман“. Знанията и уменията, които получават младите депесари по време на курсовете ги подготвят за успешни политици и добри кадри в сферата на техните кариерни интереси.

ДПС Велико Търново и местната младежка организация получават голямо признание и добра оценка за работата си от централното ръководство на ДПС, имайки честта да домакинстват подобно мероприятие.