Образование

Мащабен ремонт променя облика на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“

ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ новата учебна година започва с дългоочакваната новина за цялостния ремонт на училището. Мащабната модернизация ще промени изцяло облика на гимназията, която прие новия випуск от 130 осмокласници.

Рада Викторова от Х „в“ изпълни химна на Република България, а Пресиян Калинов от IX„д“, Даная Бенкова и Пламена Попова от Х „д“ и Илиян Калинов от випуск’2018 изпяха „Заедно“ на Любо Киров, Орлин Павлов и Графа. 20 ученици получиха от директора на училището Смилена Тодорова грамоти за участие и постижения в различни олимпиади и конкурси през миналата учебна година, а други 25 за активно участие в културния живот на гимназията.

Своите послания към присъстващите отправиха Дилек Евтимова от VIII „а“ клас и Ина Матеева от XII „д“.

Аплодисменти заслужиха новите попълнения в педагогическия екип – Гергана Дачкова – учител по английски език, Пламена Василева по биология и химия и новият лектор по испански език Маурилио Лапуенте.

Откриването на новата учебна година в Профилираната езикова гимназия уважиха председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и старши експертът в РУО – Велико Търново Витан Витов.

 

.